Varför Marlies Dekkers är vår favorit

Marlies Dekkers var vårt första märke och jag skulle vilja dela med mig av min första kontakt med denna fantastiska tillverkare. Det var en svart behå från Marlies Dekkers som kallas för ‘Dame De Paris’.By Marlies Dekkers Black

Det var sommaren 2012 och vi var nyligen hemkomna efter två resor till två olika mässor; en i Paris och en i Köpenhamn.

Med oss hem hade vi tonvis med kataloger med både kända och okända märken. Vi samlade material från alla de märken vars designer vi gillade.

Därefter gällde det att välja ut de första underkläderna att beställa till vår ännu ej öppnade butik. Vi ville verkligen känna in på djupet av oss själva vilka märken vi ville jobba med. Så vi klippte ut eller kopierade allt som vi tyckte om och bokstavligen tapetserade tre fulla väggar med bilder hemma i vårt kök. Vi lade fram en tjock bunt gula post it-lappar där vi själva och andra som kom på besök skrev och fäste kommentarer och ”likes” direkt på bilderna.

Så småningom nalkades tiden för att boka upp tid med olika leverantörer och en kvinna som representerade Marlies Dekkers och som jag tidigare träffat i Köpenhamn kom hem till oss. Där i köket satt vi med alla dessa bilder på väggarna och visade hela Marlies Dekkers häftiga kollektioner.

Helt spontant erbjuder hon mig något man inte vänttar sig av en säljare. Hon frågar vilken storlek jag har, till vilket jag svarar 70F. Det visade sig att vi hade samma storlek, och hon erbjöd mig att prova den hon hade på sig. Självklart ville jag det, jag fick ju inte missa den chansen!

Åh vad den satt skönt! Jag hade då aldrig haft på mig något skönare och snyggt! Det var det här jag ville ha. Underkläder som är både snygga och bekväma! Jag tänkte först att vi fyller hela butiken med Marlies Dekkers… Men nej, det vara bara i mina tankar förstås. Men vi köpte i alla fall in alla storlekar som gick att köpa i svart färg.

’Dame de Paris’ finns idag som baskollektion i svart, benvit och i röd färg. Den har genom åren tillverkats i många olika färger och som jag också haft. Den fanns bland annat i en härlig grön färg som kallas för Absinth Green och i en lila färg med spets på kupan.MarliesDekkersMapleSugarAVIANI

Jag har bestämt mig för att skriva en serie om olika märken och jag börjar med Marlies Dekkers eftersom det var den första behån jag bestämde mig för att köpa in. Dessutom vill vi hylla Marlies Dekkers unika design och stil men även hennes personliga syn på den kvinnliga kroppen som vi håller med fullt ut och älskar!