Hur ofta bör du byta BH?

Ju fler behåar du använder parallellt, desto längre håller spänsten i allihop. En BH behöver vila mellan användningarna för att kunna göra sitt jobb över en längre tid. Experter rekommenderar att man tvättar sin BH efter två till tre användningar.
Använder du den mycket mer innan du tvättar kan det bli svårt att göra den ren på riktigt. Du tappar hud varje dag, och speciellt under armarna samlas det mycket hudavlagringar som kan skada underkläderna om du inte tvättar tillräckligt ofta.

Det optimala antalet behåar i garderoben är mellan fyra och sex stycken för vardagsanvändning. Ljusa och mörka, mönstrade och inte, man behöver många typer för olika typer av kläder att ha över. Speciellt mörk BH till mörka kläder är viktigt då mörka kläder ofta har överskottsfärg som kan hamna på dina underkläder.

Under en vit trikå är det smartaste att ha en BH med en färg som liknar din hud. Genom en vit trikå är det väldigt lätt att se en vit BH från många meters håll, vilket gör trikån till en undertröja, vilket man inte gärna har till vardags utan något mer.

Sist men inte minst vill du till fest ha två eller tre olika: en axelbandslös för klänningar utan axelband, en push-up och något helt i spets.