Att sköta sina underkläder

Att sköta sina underkläder korrekt är inte det lättaste, och många undrar ofta hur man gör det bäst. Spets, siden och silke och andra exklusiva material i den stilen är inte så lätta att sköta som att dumpa dem i tvättmaskinen och vara klar, vilket skrämmer bort många från att införskaffa underkläder som använder dem. Däremot är det inte alls så svårt som många tror, så här kommer ett par tips som är värda att tänka på.

Har du underkläder i spets? Se till att tvätta dem för hand med ett milt flytande handtvättmedel för kulörta plagg. Ta det försiktigt och ha inte för hög temperatur på vattnet för att inte förstöra formen på plagget. Sköljmedel ska undvikas helt och hållet, då det ofta innehåller alkohol som skadar elastanet i underkläder. Utan elasticiteten är de inte mycket till underkläder. Tänk på att som vanligt separera plagg efter färg,

Stayups är ocksså en typ av plagg man vill tvätta för hand, gärna efter varje användning, då hudavlagringar efter ett par användningar kan lossa silikonbandet som håller dem uppe.

En korsett tvättar du varken för hand eller i maskin. Behöver du tvätta den är det kemtvätt som gäller.

De riktigt lyxiga materialen, som siden och silke, är lite krångligare att ta hand om. Maskintvätt ska undvikas helt och hållet, och handtvätt ska göras utan blötläggning. För siden finns det också specialtvål gjord specifikt för detta ändamål.

Om allt har gått som det ska vet du nu lite mer om hur du ska ta hand om din underkläder, och jag hoppas detta kommer till nytta för dig när du fyller din garderob med lite sexigare plagg.