Bär rätt underkläder på rätt sätt

Alla kvinnor har mängder av underkläder av alla möjliga typer för alla möjliga tillfällen. Släta underkläder, spetsunderkläder, sexiga underkläder, söta underkläder; listan kan göras milslång. Idag finns en massiv mängd alternativ för damunderkläder, och för många blir det väldigt svårt att hitta det som passar precis rätt. Oroa dig inte, det finns ett par tips som kan hjälpa dig med precis detta. Allt handlar om formen på din kropp, hur mycket du vågar visa av sagda former och vad du planerar att ha på dig över underkläderna.

1.
Undvik genomskinligt. Planerar du att ha på dig tunna kläder vill du satsa på ett par trosor i en färg som inte sticker ut för mycket. Har du väldigt ljus hud kan du välja plagg i färgen nude (inte att missta för ”hudfärg”), medan det är bättre att leta efter en brun eller solbränd nyans om din hud är mörkare än den stereotypiska svenska damen.

2.
Underkläderna ska inte synas förbi ytterkläderna. Ett vanligt exempel på detta är en troslinje som tittar fram över byxkanten, en så kallad ”whale tail”. Om du planerar att bära låga jeans vill du också ha trosor som är minst lika lågt skurna. Av samma anledning är det bäst att ha en BH utan axelband om du kommer att ha bara axlar.

3.
Hitta rätt passform. Om trosorna glider upp, veckar sig runt magen eller sitter åt för hårt behöver du hitta en storlek som är större. Om de istället hänger, glider ner eller lämnar tomrum i skrevet behöver du istället en mindre.

4.
Framhäv och betona dina fördelar. Om du tycker om din rumpa ska du ha en stringtrosa som betonar höfterna eller bekväma boxertrosor som trots sin stora täckyta kan vara väldigt sexiga. Trosor i bikinistil kan hjälpa dig att betona en tränad mage.

5.
Maskera eventuella svagheter. Vill du spänna in magen eller dölja en valk kan du hitta en kontrollerande topp eller snygga underkläder med slimmande effekt. Det finns till exempel högt skurna trosor som trycker tillbaka överflödigt fett så att magen ser mer neutral ut. Den typen av underkläder som ska forma kroppen kallas passande nog Shapewear och finns att få tag på i lite mer specialiserade butiker.

6.
Det finns underkläder som kan ge dig det där lilla extra utan rikta sig till stora ingrepp som operationer. Dessa underkläder har vaddering, silikon eller något annat som lyfter eller formar, och får dig att se lite extra kurvig ut.