Trosmodeller; en kort förklaring

Som himlen över huvudet och vattnet man dricker är underkläder en sån del av livet man inte riktigt märker. Det ska ändras nu genast, det ska inte gå en minut till utan att du vet exakt vad det är för trosor du bär och varför, särskilt som 99% av alla som läser detta bär trosor just i denna sekund.

Först är Boyshorts, en typ av trosor som är formade efter herrbriefs. Likt hipstertrosor (som kommer förklaras närmare en bit in) har de en mer rektangulär form och lägre skurna ben än andra typer av trosor. Vissa modeller sträcker sig till och med ner en bit på låren så de liknar cykelshorts. Boyshorts i hög kvalitet har, likt stringtrosor, ingen synlig troslinje under tajta kläder. Längre boyshorts kan även användas ensamma som mys- eller sovkläder.

Nästa är vad som för många är kända som ”mormorstrosor”. Officiellt är de kända som briefs, och ger full täckning med väldigt hög linning. Visst är det inte det sexigaste plagget som existerar, men komforten är på topp. Tyvärr är den väldigt höga linningen extremt synlig under lågt skurna jeans och byxor.

På 80-talet fick en typ av briefs med högt skurna ben en ny våg av popularitet tack vare Jane Fondas träningsvideos, och de ser fortfarande användning ibland, senast uppvisat av Miley Cyrus. French-cut-trosor är mer eller mindre briefs, men med högt skurna ben för dem som inte är mycket för det elastiska bandet runt benen i standardbriefs.

Hipstertrosor, som inte har någonting att göra med hipsterkulturen, är väldigt lika boyshorts, med skillnaden att midjebandet går längs höfterna snarare än midjan. De täcker nästan allt, men funkar ändå perfekt till låga jeans och byxor.

Bikinitrosor är, precis som det låter, bikiniunderdelar i standardtyg. Midjebandet ligger tre tum under den ”naturliga midjan” och benen är väldigt högt skurna. De går också att få i stringform om man föredrar det, då delas benöppningarna endast av ett tunt band, med fram- och baksida i form av två trianglar. Bikinitrosors största fördel är att de har så pass obefintlig troslinje att man kan ha dem under nästan vad som helst.

När någon pratar om trosor att ha under tajta kläder är det första man tänker nästan alltid string. Likt bikinitrosor är stringtrosor väldigt låga, och täcker ingenting av rumpan överhuvudtaget, så troslinjen kommer inte synas, hur låga dina byxor än är.

Sist men också minst (materialmässigt) har vi G-string. Likt stringtrosan täcker den inte rumpan, men den har inte mycket fram heller. Både bak- och framsidan är direkt ihopsydda med midjebandet. Då även string och till och med boyshorts ger en osynlig troslinje finns det ingen praktisk anledning att ha dessa på sig, utan de finns för de gångerna man vill vara lite extra lättklädd.

Att köpa trosor är ingen stor tidsinvestering, och numera går det ännu lättare att göra på internet. Det finns ett enormt antal butiker både i och utanför Sverige som säljer alla typer och märken av trosor. Nelly är en av de absolut största underklädesbutikerna på internet, men för de sexigare grejerna vill du ta dig till Katsumi, Feminint eller Kleopatrasunder.